Ruiterfit27-1.png
Ferry Ferwerda
Eigenaar Ruiterfit
Sociaal, open, loyaal, introvert, humor, oog voor detail.
Waarom Ferry?

Ik ben ervan overtuigd dat ik positief kan bijdragen aan de fitheid van de ruiter om zo paard en ruiter gelijkwaardige atleten te laten worden.

Wat maakt mij uniek

Ik kijk vanuit het oogpunt van een topsporter in combinatie met mijn kennis van het menselijke lichaam naar de ruiter/amazone. Hierdoor kan ik iedereen op maat feedback en specifieke oefeningen aanbieden.

Hoe doe ik dat?

Bij mij is core stability het belangrijkste middel op fysiek gebied om de ruiter/amazone fit te maken. Alles wat je doet, al je kracht, balans, flexibiliteit, begint in het centrum van je lichaam en gaat van daaruit naar de extremiteiten, oftewel je armen en benen. Vaak zie ik het andersom gebeuren namelijk dat de ruiter veel aan het compenseren is met de armen of het klemmen van de benen om de disbalans tegen te gaan. Dit zorgt voor houterige bewegingen en controleverlies en kan uiteindelijk leiden tot fysieke klachten voor zowel het paard als de ruiter. Ik leer je door middel van Ruiterfit op de goede manier met spanningen in je lichaam om te gaan zodat je de juiste spanning en controle hebt om optimaal te kunnen presteren. Spanning die veroorzaakt wordt door mentale aspecten zoals publiek, prestatiedrang, angst etc. ook hier leer ik je door middel van Ruiterfit mee omgaan.

Specialisaties

– Analyse fysiek/mentaal te paard.
– Omgaan met spanning.
– Core-Stability.
– Coachen op maat.
– Talentontwikkeling

Achtergrond

8 jaar Eredivisie Handbal. Winnaar nationale beker 2011

Studie

6 jaar ECO-Typing Coach, ECO-Coach, Sport & Bewegingscoördinator, Fitnesstrainer A, NGS Sportmasseur, Fysiotherapie