Wat is Ruiterfit

Een ruiter is constant in beweging. Om goed te kunnen bewegen zijn zaken als coördinatie, balans, kracht en concentratie van belang. Voor ruiters is gebleken dat het doen van Ruiterfit oefeningen een uitstekende mogelijkheid is om het optimale uit talent, fysiek, mentaal en energie te halen. Hoe beter de balans, hoe hoger het rendement.

Wat is Ruiterfit

Het is voor iedere ruiter een uitdaging, om vanuit de veilige paardensportwereld de oversteek te maken naar de humane sporten en open te staan voor de methoden die in deze sporten worden gebruikt. Ruiterfit biedt de ruiter al deze mogelijkheden. Door middel van Ruiterfit ontwikkelen de ruiters een betere lichaamsbewustwording en controle. Bij Ruiterfit is niet alleen de fysieke training  van belang, ook mentaal wordt de ruiter getraind, alleen en samen met je paard. Door altijd weer vanuit je eigen kracht te denken en te handelen, word je een winnaar.

Fitheid

Fitheid van de ruiter is van groot en vaak van doorslaggevend belang om als combinatie beter te kunnen presteren. De paardenrug heeft veel te verduren van ongetrainde ruiters die niet mee zijn in de bewegingen van het paard. Het is dan ook voor iedere ruiter van belang om van A tot Z te weten en te voelen wat spannen en ontspannen is.  Het bevorderen van de fitheid van de ruiter door middel van Ruiterfit voorkomt dan ook veel paardenleed. Ruiterfit is geschikt voor iedereen die aan paardensport doet of er mee wil beginnen, in alle disciplines, van jong tot oud. Ruiterfit® De optimale combinatie.

ECO-Typing

Ruiterfit maakt gebruik van de ECO-Typing persoonlijkheidsanalyse test wat de basis vormt voor mentale coaching. Met ECO-Typing wordt inzicht geboden in persoonlijkheid, verbeteren van communicatie en leren kijken vanuit een ander perspectief. Hoe wil je gecoacht worden en hoe ga jij met anderen om. 80% van de sport is mentaal. Wie ben je, wat is je talent en van daaruit kun je optimaal presteren. Met ECO-Typing en het daarbij behorende coaching traject leer je in te zetten op je eigen kracht en efficiënt je doel te behalen. ECO-Typing helpt personen bij de fysieke en mentale zelfbewustwording en het ontwikkelen van hun persoonlijkheid, wat zorgt voor zelfsturende personen die inzetten op hun eigen kracht.

Ontdek het zelf!